Červená řepa je nejen velmi zdravá, ale je také skvělým pomocníkem při hubnutí. Pokud tedy patříte mezi milovníky červené řepy, dietu založenou na její konzumaci rozhodně musíte vyzkoušet! Když do svého jídelníčku přidáte denně řepu v nejrůznějším provedení, můžete během týdne shodit klidně až 3,5kg!
Pozitivní účinky červené řepy:
- odstraňuje z těla škodlivé látky
- pomáhá vylučovat vodu a kyseliny
- podporuje látkovou výměnu
- zamezuje ukládání přebytečných tuků
- pomáhá proti zácpě
- zvětšuje množství žaludečních šťáv
- podporuje optimistickou náladu během hubnutí
- prospívá střevům a správnému trávení
- pomáhá proti chřipce a horečce
- působí jako prevence proti rakovině
- podporuje tvorbu červených krvinek
- posiluje kosti, nehty a vlasy
- omlazuje pleť
- v těhotenství může podpořit správný vývoj plodu
Červená řepa nemá vysoký glykemický index. Obsahuje však velký podíl cukru, a tak by se její konzumaci ve větším množství měli vyhnout lidé trpící cukrovkou. Dieta z červené řepy je naprosto ideální pro zimní období, obsahuje totiž spoustu vitamínů a prospívá oslabenému organismu.
Šťáva z červené řepy
Mnozí z nás znají červenou řepu především díky její šťávě. Tato čerstvá šťáva má silné detoxikační účinky a posiluje imunitní systém. I když účinky šťávy proti rakovině nejsou prokázány, její užívání a častou konzumaci doporučuje většina lékařů.
Jak připravit řepu?
Zapomeňte na řepu ze školní jídelny, kterou Vám celé dětství vnucovali. I z řepy se dá totiž vykouzlit chutná delikatesa. Řepu můžete kombinovat například s cottage sýrem, citrónem, solí, bazalkou a olivovým olejem.
