Tento typ diety je vhodný především pro lidi, kteří mají problém s některými příznaky, které kvasinková dieta vyvolává. Mezi příznaky, které vyvolá moc kvasinek, patří, například bílá odlupují se kůže, puchýřky na kůži, světlá místa na nehtech. Samozřejmostí je únava, bolesti hlavy a kloubů a nadýmání. Pokud máte nějakou kombinaci těchto poměrně obecných problému, tak je docela dost možné, že máte v těle příliš moc kvasinek. Takzvaně by se dalo říci, že je vaše tělo překyselené. Právě překyselené podmínky vedou i ke snížení obranyschopnosti. Za to nemohou nějak moc kyselé potraviny, právě některé kyselé potraviny vytvářejí v těle zásadité prostředí (opak kyselého). Naopak některé sladké potraviny v našem těle vytvářejí překyselené prostředí, ve kterém je velká spousta kvasinek.
Jak se zbavit kvasinek z těla?
Chcete ze svého těla kvasinky odehnat a cítit se lépe, mít větší obranyschopnost a být tak ve větší psychické pohodě? Tak konzumujte potraviny, které ve vašem těle vytvářejí zásadité prostředí, případně konzumujte přímo zásady, které se nemění na kyseliny. Právě takto můžete snížit ve svém těle obsah kvasinek a kyselin, které vedou k nevyváženému stavu. Naopak byste měli omezit přísun látek, které způsobují kyselé prostředí. Jedná se o většinu na konzumaci sladkých látek. Ano je to zvláštní, ale většina sladidel je schopná ve vašem těle vyvolat právě tvorbu kyselin a tím i kyselého prostředí plného kvasinek.
Jaké suroviny tedy omezit?
Jak jsme již psali výše, je důležité omezit většinu surovin, které vytvářejí prostředí plné kvasinek. Takovéto prostředí vzniká především při příjmu zásad, které vytvářejí kyseliny a tím i prostředí plné nepříjemných kvasinek. Ač se budete divit, měli byste omezit právě konzumaci potravin, jako jsou výrobky z bílé mouky, například rohlíky. Další poměrně nevhodnou látkou jsou cukry a droždí, takže budete muset omezit i konzumaci světlého pečiva a chleba. Budete muset omezit sladění všemi cukry, včetně medu. Omezit budete muset také brambory a výrobky z nich.
Jaké suroviny používat?
Bílé pečivo nahraďte jinými druhy, například žitnými výrobky, ječmenem, či takzvanými „polystyrenovými“ (extrudovanými) chlebíčky. Tyto chlebíčky můžete kupovat jakékoliv, žitné, ovesné, ale i rýžové. Ke slazení můžete využívat pouze stévii či obilný slad. U ovoce, budete konzumovat ve velké míře právě kyselé ovoce, protože kysele ovoce vyvolá v mnoha případech právě zásadité prostředí. Vhodný je angrešt, švestky, grepy, hrušky, jablka, ale i kiwi. K pití je nejvhodnější voda či zelené čaje.
Bezpečnost protikvasinkové diety
Během této diety je poměrně pravděpodobné zlepšení vašeho zdravotního stavu. Tato dieta nemá příliš velký redukční účel, i když vlivem omezení sacharidů jej může získat. Dieta je vhodná především pro lidi, kteří již trpí nemocemi způsobenými velkým množstvím kvasinek v těle.
Jídelníček během protikvasinkové diety
Snídaně: žitný chléb se šunkou
Svačina: bílý jogurt s jablkem
Oběd: přírodní kuřecí maso se zeleninou
Svačina: kiwi
Večeře: rýžové chlebíčky se šunkou
Snídaně: vařené vejce
Svačina: ovocný salát
Oběd: krutí maso s brokolicí
Svačina: jablko
Večeře: celozrnné těstoviny se zeleninou
Výhody
- Zlepšení zdravotního stavu
- Větší obranyschopnost
- Dostatek ovoce a vitamínu
Nevýhody
- Horší redukční účinky
- Zrádný charakter některých potravin
- Menší konzumace sacharidů
Tato dieta nemá žádnou souvislost s výživovým poradenstvím, které je součástí nabídky našich webových stránek.
