Jíte zdravě, a přesto se ručička Vaší váhy nechce hnout nebo se hýbe, ale špatným směrem? Co je špatně? Ne všechna zdravá jídla jsou totiž určená pouze k hubnutí, dejte si tedy pozor na to, co doopravdy strčíte do pusy!
Avokádo
I když je avokádo považováno za dietní potravinu, obsahuje vysoký obsah tuku a jeho polovina v sobě dokonce ukrývá až 14,8g tuku. I přes tento fakt avokádo obsahuje také některé látky, které jsou pro tělo potřebné a dokonce snižují různá onemocnění srdce. Pokud si tedy avokádo nechcete odepřít, jezte ho v přiměřeném množství a v rozumnou denní dobu.
Cereálie
Snídaňové cereálie jsou považovány za jedno z nejzdravějších jídel a skvělý způsob, jak správně začít nový den. Dejte si však pozor na to, kolik cukru obsahují cereálie, které si denně dopřáváte a omezte jejich množství nebo je vyměňte za vhodnější druh s lepším složením.
Fat free potraviny
V těchto potravinách se často během diety chybuje nejvíce. I když je totiž výrobek fat free, neznamená to, že je bez cukru nebo že není nahrazen ještě nevhodnějšími umělými sladidly. A pokud je sice složení v naprostém pořádku, i tak to neznamená, že můžete daného jídla sníst nekontrolované množství jen proto, že je bez tuku.
Ovoce
Ovoce je druhem potraviny, kterou bychom svému tělu měli dopřávat v co největším množství, a to zejména díky vitamínům, které obsahuje a které jsou pro tělo naprosto zásadní. Některé druhy ovoce však obsahují spoustu cukrů a zejména pak to sušené. Když si tedy chcete dopřát ovocnou svačinku, raději ji přesuňte na dopolední hodiny a odpoledne se věnujte spíše konzumaci zeleniny.
Ořechy
Ořechy jsou samy o sobě potravinou, která je pro tělo velmi prospěšná. Záleží však na tom, kolik ořechů jste schopni zkonzumovat. Víc než hrst oříšků denně totiž již překračuje vhodnou hranici.
Velikost porcí
Pokud jsou Vaše jídla složeny ze samých, pro tělo prospěšných látek a dokonce mají i správnou kalorickou hodnotu, může být problém v tom, jak velké porce konzumujete. O velikosti jednotlivých jídel byste se nejspíš měli poradit s nutričním specialistou nebo zkusit jednotlivé složky svého jídla vážit a kontrolovat.
